Корона – Дали да се тестирам ?

      → Дали да се тестирам? 😰

 

Не треба секој да биде тестиран. Доколку имате некој од наведените симптоми потребно е, но не заборавајте дека сеуште има можност и од обичниот грип. Повеќето луѓе имаат лесна болест и се способни да се опорават дома. Не постои третман специјално одобрен за овој вирус. Резултатите од тестирањето може да бидат корисни за да се информира одлучувањето за тоа со кого доаѓате во контакт. Одлуките за тестирање се на право на државните и локалните одделенија за здравство или индивидуалните лекари. Повеќе…

Leave a Comment