Корона – Што претставува?

    → Што претставува? 🤔

 

Корона вирус (corona virus, COVID-19) не е обичен вирус! Вметнат е во групата на респираторни болести, содржи мнозинство на вируси кои подоцна предизвикуваат респираторни инфекции, појава која преку воздушните патишта (нос,голтка,грлво,дишник) влегува во белите дробови и ги уништува. Повеќе…

Leave a Comment