Корона вирус – симптоми

         → Симптоми 😱   COVID-19 може да предизвика повеќе симптоми вклучувајќи мамурлак, сува кашлица, треска, проблеми со дишење најчесто останувате без здив, болка во грлото, болка во горниот дел од носната шуплина, болка во градите,  тече…

Корона – Што претставува?

    → Што претставува? 🤔   Корона вирус (corona virus, COVID-19) не е обичен вирус! Вметнат е во групата на респираторни болести, содржи мнозинство на вируси кои подоцна предизвикуваат респираторни инфекции, појава која преку воздушните патишта (нос,голтка,грлво,дишник) влегува во белите дробови и ги уништува. Повеќе…

Корона – Дали да се тестирам ?

      → Дали да се тестирам? 😰   Не треба секој да биде тестиран. Доколку имате некој од наведените симптоми потребно е, но не заборавајте дека сеуште има можност и од обичниот грип. Повеќето луѓе имаат лесна болест и се способни да се опорават дома. Не постои третман специјално одобрен за овој вирус. … Read more Корона – Дали да се тестирам ?